Jdi na obsah Jdi na menu

Činnost mladých hasičů v roce 2019

Za rok 2019 jsme měli okolo 40 tréninků a zúčastnili jsme se cca 25 soutěží.

19. ledna jsme si s dětmi udělali „sportovní den“. Jeli jsme do haly Polárky na Bruslení, poté jsme se vyřádili na krytém aquaparku, zaskákali na trampolínách v Jump centru a na závěr jsme si zahráli bowling v Jadranu. Tento den byl fyzicky náročný, ale všichni si jej moc užili.
uvodni.png

2. března jsme se zúčastnili 2. a 3. disciplíny Celoroční hry PLAMEN a tou je hadicová a uzlová štafeta. Mladší žáci se po těchto kolech drží na 13. místě z 24 družstev a starší žáci na 4. místě z 29 družstev. Po soutěži jsme se přesunuli do HZS Frýdku-Místku, kde nás čekala exkurze hasičské zbrojnice a poté cvičný polygon.
uvodni-1.jpg

6. dubna jsme vyjeli na Fryčovický braňák, kde starší žáci vyhráli medaile za 1. místo z 26 družstev, a mladším žákům chyběl 1 bod na 3. místo z 23 družstev.
56971082_413603516091725_5721124690013978624_n.jpg

12. dubna jsme ve Spolkovém domě plnili odznaky odborností. Večer jsme hráli hry, promítali film. Přespali jsme ve spacácích. Následující den jsme měli naplánovaný výlet na hory, který se bohužel neuskutečnil, z důvodu špatného počasí. A tak jsme dopoledne strávili ve spolkovém domě, hraním deskových her. Část dětí se jelo podívat na Frýdecký zámek, kde se konala výstava k 50 výročí profesionálních hasičů v našem okrese, na téma „Historie hasičů v okrese Frýdek-Místek“.

18. května jsme na Slezanu ukončili Celoroční hru PLAMEN, kde se konalo dalších 5 závěrečných disciplín. Mladší žáci se celkově umístili na krásném 11. místě z 24 družstev. I přesto, že se z důvodu nižšího počtu dětí, 2 disciplín nezúčastnili. Starší žáci letos nakonec soutěžili jako družstvo LuBruz (Lučina+Bruzovice). Jelikož jejich i našich dětí nebylo 9 a společně jsme měli šanci dostat se na Krajské kolo. Trénovali jsme společně celý květen 2x týdně, někdy i vícekrát. A vyplatilo se, i přes drobné chyby se celkově umísťujeme na pěkném 2. místě z 31 družstev a postupujeme tak do Krajského kola.
2020-uvodni-plamen.png

7. června se konalo Krajské kolo hry PLAMEN v Ostravě. V pátek se konala první disciplína a tou je braný závod, kde se naši starší žáci umístili na 6. místě z 12 družstev. Nebýt jedné chyby, byli by 3., ale co se dá dělat. Nezoufáme a těšíme se na další den. Následující den se s námi smůla nesla dál a výsledky dalších disciplín byly následující: 6. 6. 11. 9. a v disciplíně požární útok 3. místo. Celkově se s našim součtem 41 bodů umísťujeme na 8. místě z celého Moravskoslezského kraje. I tak to je pěkný úspěch a máme radost alespoň z poháru za požární útok.
2020-uvodni-kraj.png

21. června jsme se zúčastnili nočních závodů ve Vyšních Lhotách „Pohár hory Prašivé a pohár FireTV mladých hasičů v Požárním útoku“. Mladší žáci se umístili na 5. místě a starší žáci na pěkném 4. místě.
2020-uvodni-vysni-lhoty.png

23. června jsme jeli do Soběšovic, kde naši starší žáci vyhrávají 1. místo v požárním útoku a mladší žáci se umísťují na 4. místě.
2020-uvodni-sobesovice.jpg

13. července jsme se zúčastnili další pohárové soutěže v požárním útoku a to v Místku Bahně. Kde se naše děti předvedly a v obou kategoriích vyhrávají 1. místo. J
2019-uvodni-bahno.jpg

11. – 16. srpna jsme jako každoročně pořádali hasičské soustředění mladých hasičů. Zúčastnilo se 24 dětí. Každý den jsme soutěžili v celotáborové hře a odpoledne trénovali. Spali jsme ve stanech a jídlo se vařilo v kotlíku. Nechyběla také stezka odvahy a ohnivá show.
2019-uvodni-tabor.png

31. srpna jsme se zúčastnili dalších nočních závodů a to v Oprechticích. Starší žáci se umístili na pěkném 5. místě z 18 družstev a mladší žáci na 11. místě z 19 družstev.

7. září se u nás konala Pohárová soutěž mladých hasičů. Letos po dlouhé době na fotbalovém hřišti a ohlas skvělý. Navíc jsme měli od hasičů z Frýdku objednanou pěnu, ve které si děti mohly zaskotačit. Všem týmům se u nás líbilo. Zúčastnilo se celkem 44 družstev. Starším žákům se požární útok nepovedl, jak umí a s časem 17,28 se umísťují až na 12. místě. Mladším žákům se požární útok celkem povedl, a s časem 18,67 si ve velké konkurenci zabírají 8. místo.
2019-uvodni-soutez.png

V pátek 27. září jsme se sešli ve spolkovém domě, hráli jsme hry a večer vyrazili na noční závody do Těrlicka Hradiště. Zde se mladší žáci A umísťují na krásném 3. místě, mladší žáci B na 2. místě a starší žáci na 2. místě. A tak si domů vezeme 3 poháry a všechny děti medaile. Společně jsme přespali ve Spolkovém domě a následující den jedeme do Kunčic pod Ondřejníkem. Zde se starším žákům útok sice nepovedl, ale mladší žáci se opět umísťují skvěle. Mladší A na 3. místě a mladší B na 4. místě. A tak domů vezeme další pohár J
uvodni.jpg

13. října jsme vyjeli do 90km vzdálených Ludslavic na „SUPERPOHÁR starších žáků“, kde byly pozvány jen ty nejlepší družstva z celé Moravy. Z našeho okresu to byla také Nová Ves, Krmelín, Řepiště a Lučina. Jelo se na 2 pokusy a z 24 zúčastněných družstvech se s časem 14,19 umísťujeme na krásném 6. místě. Před námi Pánská Lhota, Výčapy, Mirošov, Markvartice a Ludslavice. I když požární útok umíme určitě lépe, i tak jsme byli s tímto výletem a umístěním spokojeni.
2019-uvodni-ludslavice.png

19. října jsme se zúčastnili 1. kola Celoroční hry PLAMEN – Branného závodu ve Starém městě. Děti již od září poctivě trénovali střelbu, uzly, značky, zdravovědu a běh na vytrvalost a vyplatilo se. Mladší žáci vyhrávají 2. místo a tím krásně zahajují sezónu 2020. Starším žákům se moc nedařilo, umísťují se až na 14. místě, ale snad to na jaře doženou.
_20191027_123650.jpg

30. října ve středu jsme spolu s dětmi a jejich rodiči zakončili sezónu 2019. Soutěžili jsme a opékali párky. I přes to, že už bylo celkem chladno, se akce vydařila. 

30. listopadu jsme s dětmi vyrazili na předposlední akci v tomto roce a tou bylo Slavnostní vyhlášení výsledků Moravskoslezské ligy mladých hasičů v požárním útoku, kde se promítaly klipy družstev, a všem bylo předáno ocenění. Zúčastnili jsme se v tomto roce všech 15 kol s družstvy mladších a starších žáků. Mladší žáci se umístili na 12. místě z 19 družstev a jejich nejlepší čas v tomto roce byl 16,83 v Hnojníku. Starší žáci se umístili na pěkném 6. místě z 20 družstev, jejich nejlepší čas na kolech MSL-MH byl 13,48 na Lučině, kde se umístili na 4. místě. Dále si domů dovezli pohár z Řepišť za 2. místo s časem 13,66 a pohár za 3. místo z Fryčovic s časem 14,50.
2019-uvodni-zakonceni-mslmh.png

Od prosince do března nyní trénujeme každou středu v tělocvičně na Lučině.

Slib mladého hasiče nám nyní přednese:  Zuzana Zápalková, Daniel Lesniak, Michael Lesniak, Lea Di-Giusto, Lucie Matusíková, Sára Balašová a Petr Balaš.